Johan, 16, hårt pressad.

Johan Palm grinar illa när han gång efter gång missar texten.

När musiken är slut tappar han tålamodet.

– Fan, det låter skit, säger Johan om sin repetition inför kvällens ”Idol”-veckofinal.

”Fan, det låter skit!” Johan var inte nöjd med sin insats på repetitionen i går. ”Jag tappade texten flera gånger”, säger han.

 

16-åriga Johan Palm från Mjölby är uppenbart pressad. Han är långt ifrån nöjd med sin insats i ”Idol”-studion.

– Fan, det låter skit, utbrister Johan under repet. Han är märkbart missnöjd både med musikarrangemanget av hans låt, ”Viva la vida” med Coldplay, och sin egen insats.

– Jag är trött och oinspirerad, säger Johan till den coach som hjälper honom på scenen.

”Jag är missnöjd”

Tre försök senare är Johan fortfarande inte nöjd. Han pratar länge med en annan av produktionens coacher efter att ha lämnat scenen. Sen drar han sig undan till artistlogen. När Aftonbladet pratar med honom är han fortfarande upprörd och vill först inte säga något alls.

– Det känns jobbigt, jag tappade texten flera gånger. Huvudorsaken till att jag är missnöjd i dag är att jag var ofokuserad, säger Johan som är besviken på att inte ha fått gehör för sina synpunkter på hur musiken ska låta.

”Lika för alla”

Pelle Porseryd, 30, exekutiv producent på ”Idol”, respekterar Johans åsikt men säger att inga undantag kan göras för deltagarna.

– Vi har samma producenter som gör låtarna till alla. Man kan alltid ha personliga preferenser men vi försöker att göra det så rättvist som möjligt. Det ska vara lika för alla.

Startfältet är rekordungt i år. Johan, och de fyra andra 16-åringarnas unga ålder, kan skapa särskilda behov erkänner Porseryd.

– Det är skillnad på någon som är 30 år och har bott själv förut och någon som precis har lämnat föräldrahemmet. Vi har inte satt in några specifika resurser men det kanske innebär att det tar lite extra på de resurser vi har.

 
Kommentarer
Namn:
Spara?

E-postadress: (publiceras ej)


Blogg/Hemsida:


Kommentar:

Trackback